Når en skal lage en ny nettside, blogg eller annet innhold som skal på internett, anbefales det å kjøpe et ferdig webdesign. Det å lage en egen nettside fra bunnen av, er ikke helt enkelt og tar gjerne mye tid. Det er mange ting en skal tenke på og jo lengre tid en bruker på å få designet rammene til nettstedet, desto lengre tid går det før en kan komme i gang med å skaffe trafikk til siden. Dette er en av grunnene til at mange etter hvert kjøper ferdig webdesign.

Kjøp rammene eller hele siden ferdig til bruk

Du kan enten kjøpe selve webdesignet eller hele siden ferdig og klar til bruk. Det siste er selvsagt den dyreste løsningen, men også raskeste løsningen. En annen variant er å kjøpe selve webdesignet ferdig, og så gjøre resten av jobben selv. På den måten blir det mye enklere å vedlikeholde siden, legge ut nye historier, produkter eller annet materiell. En får erfaring underveis og har selv kontroll på når nettsiden trenger oppdatering av innholdet.

Navn og bosted til nettsiden din

Før en begynner på selve innholdet på siden, er det viktig å sikre seg navnet på nettsiden eller bloggen, samt en plass hvor siden kan være, det som kalles et webhotell.
Dette kjøpes hos en leverandør av webhotell, og her kan en også sjekke om nettadressen er ledig.
Når først en har sikret seg domenenavnet sitt, da kan en fortsette med selve designet. Når det gjelder en blogg, da er WordPress blant de mest anvendte.  Det finnes en lang rekke webdesign som bruker WordPress. Det er nok fordi WordPress er svært brukervennlig.

SEO  

Her er det også viktig med søkemotoroptimalisering eller SEO. Dette for at andre enkelt skal kunne finne bloggen din, om en søker via en søkemotor.  Den viktigste søkemotoren er Google. Ca. 95% av alle søk i verden, skjer via Google. Her gjelder det om å velge riktige nøkkelord når en legger ut nytt innlegg på bloggen. På den måten vil siden komme frem ved et søk på nettsiden til google.  Skal en høyt opp på listen ved søk hos Google, da bør en kanskje ta kontakt med profesjonelle folk. Digitale byråer er eksperter på denne type jobber og vet akkurat hva som skal til, for at du kan få mange treff på siden din. Dette koster litt penger, men avhengig av hva du vil med nettstedet ditt, kan det lønne seg i det lange løp.

Konklusjon

For nettstedene til vanlige bedrifter er det helt klart en fordel å kjøpe webdesign. Da får en et design som passer akkurat til din bedrift, tilpasset riktig bransje og riktig behov. En kan selvsagt selv legge inn tekster og bilder, men når det gjelder innstillinger og gjennomgang av nettsiden for søkemotoroptimalisering, bør en ta kontakt med et digitalt byrå. Da er en, med profesjonell hjelp, sikret et godt utgangspunkt for suksess. Og ønsket om suksess var kanskje det som fikk deg til å starte?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *