Kryptovalutaer

Kryptovaluta

Det har vært en eksplosjon i kryptovaluta handel de siste årene med nå mer en 1500 kryptovaluta som er registrert på coinmarketcap.com. Kryptovaluta er en elektronisk valuta som bruker kryptering som en måte å regulere og sikre transaksjonene i valutaen på. Krypteringen brukes også til å regulere hvordan nye enheter utstedes i valutaen.

Kryptoemisjon (ICO)

Emisjon er et viktig konsept i næringslivet, når det er snakk om aksjer og når det er snakk om kryptovaluta. En aksjeemisjon er en standardisert måte for selskaper å hente penger på i markedet når de trenger det. En initial public offering eller IPO er det man kaller den første aksjeemisjonen til offentligheten. Altså første gangen man går ut i markedet og henter inn penger til sin bedrift. Det er mye spenning tilknyttet den første emisjonen og den er strengt regulert.

En kryptoemisjon eller initial coin offering, ICO, har mange likhetstrekk med en aksjeemisjon. På samme måte som en IPO er en ICO den første emisjonen ut til offentligheten også. Man må være forsiktig med aksje og kryptoemisjoner. Man sier vanligvis at ca. en av ti oppstartsbedrifter overlever. Dette gjelder nok også for ICO. Når man snakker om IPO er det litt annerledes fordi kravene ved en IPO er ganske store og nokså dyre. En aksjeemisjon som IPO gjøres når et selskap vil samle inn penger i markedet. IPO skjer på børser og kalles derfor børsemisjoner. Det er strenge krav fra de forskjellige børsene om hvem som kan komme og hva som kreve

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *